Live music: Massada

Op het podium bij de muziektent is van 12.00 tot 17.00 uur live-music.

Vanaf 14.30: Massada
Massada heeft een bijzondere plaats in het Nederlandse muziekgebeuren. Oprichter Johnny Manuhutu legde in de 70er jaren de basis van de band die grotendeels uit Molukse muzikanten bestaat. Massada is voor een belangrijk deel bepalend geweest voor de introductie van een geheel nieuwe sound in Nederland. Massada was pionier/trendsetter en grossier op het gebied van gebruik van uitgebreide percussie instrumentarium binnen een band of groepsgebeuren. Hun muziekstijl kreeg veel navolging van bands binnen Nederland.
Percussionist Nippy Noya maakte o.a. deel uit van de befaamde percussionisten line-up die in de loop der jaren door Massada naar voren zijn gebracht. Door hun spectaculaire optredens oa op Pinkpop en de lovende kritieken in delen van Europa en Azië (oa. Int. Java Jazz festival) maakte de band hun live reputatie waar. De muziek wordt door de groep zelf als Latin Rock / Percussion Rock betiteld.

Massada speelt uitsluitend eigen composities. Een bijzonder gegeven is de nummer 1 hit Sajang E, gecomponeerd door Johnny Manuhutu en gitarist Rudy de Queljoe. Sajang E is het enige Maleis/ Indonesisch getinte nummer dat in Nederland en o.a. in Duitsland en België ooit de hitladders heeft mogen betreden.