Henk Eggenkamp overleden

* Blaricum, 15 augustus 1939 – † Hilversum, 4 oktober 2022

Op de eerste maandag van deze herfstmaand oktober ging er een schok door heel Blaricum. Henk Eggenkamp is overleden luidde de boodschap. Vol ongeloof werd er gereageerd. Velen hadden hem nog gezien en gesproken bij de ‘Dag van het Werkpaerd’. Henk die rustige, kalme en hulpvaardige man, kan gewoon niet gemist worden. Niet door zijn kinderen en kleinkinderen, maar ook niet door de vele verenigingen waar hij altijd zonder een wanklank, altijd bereid was te helpen met hand-en-spandiensten.

De Oranje Vereniging deed ook nooit tevergeefs een beroep op hem. Als er materialen geleend moesten worden, voor wat voor activiteit van de Oranje Vereniging dan ook, klonk er nooit een nee uit zijn mond. En kon het gehaald worden bij de Firma Eggenkamp. Tijdens het 75-jarig bestaan van de Oranje Vereniging in 2013 zat Henk ook in het team dat het bouwen van de tent begeleidde en alles wat daarbij hoort. Altijd met die rust die hij uitstraalde; hij gaf je altijd het gevoel dat het allemaal wel goed zou komen. En dat gebeurde dan ook.

Aan de volksspelen deed hij vroeger als echte Blaricummer natuurlijk mee. De laatste jaren zat hij in de jury, samen met Adrie van Zon en Teus Dorrestein. Zij zorgden ervoor dat als er ergens een verschil van mening over ontstond er snel een oplossing gezocht werd. Henk fluisterde het oordeel van de jury, op de zijn zo bekende wijze, in het oor van de speaker van dienst en een ieder kon daar altijd mee leven.

Henk Eggenkamp, een baken van rust, zo zullen we hem herinneren. Dankbaar zijn we voor alles wat hij voor de Oranje Vereniging gedurende vele jaren heeft betekend. Dat hij moge rusten in vrede. Wij wensen de kinderen en kleinkinderen alle sterkte om dit grote verlies een plaats te geven. Zijn leven is geëindigd, maar de talloze mooie herinneringen aan hem zijn begonnen.
De vraag die elk jaar weer terug kwam, was: Wanneer is de Blaricumse kermis? Het antwoord: Op de eerste maandag na Henk Eggenkamp zijn verjaardag (15 augustus). Laten we ons dat blijven herinneren.


Namens het bestuur van de Oranje Vereniging Blaricum,
Frans Ruijter

Blaricum, 7 oktober 2022

Portretfoto: Peter van Rietschoten

Henk_Eggenkamp_IMG-20221006-WA0001.jpg