Verslag viering OVB 80 jaar

Het is vandaag dinsdag 29 mei 2018, het bliksemt en het komt met bakken uit de hemel, wat kan je als organisatie toch enorm veel geluk hebben met het weer. Het weekend van 25, 26 en 27 mei waren de feestdagen in het kader van het 80-jarig bestaan van de Oranje Vereniging. De uiteenlopende en zeer geslaagde activiteiten werden door de elementen beloond, de zon scheen van ‘s morgens vroeg tot ’s avonds laat.

Voor elke doelgroep was er wel iets te doen. Onze Blaricumse senioren werden vrijdag getrakteerd op een zogenaamde swingo; een muzikale bingo met drie enthousiaste zangeressen. Onze Blaricumse jeugd is zaterdag de gehele dag vermaakt met het poppentheater en het zo populaire ponyrijden. Er werd talent ontdekt bij de DJ-workshop waar de kids achter heuse draaitafels plaatjes draaiden. Terwijl buiten het stuntsteppen plaatsvond. ’s Avonds was het de beurt aan de middengroep 18+ (zelf ben ik 54 en zeker niet de oudste aanwezig); een waar dorpsfeest in het Vitus waar een ieder elkaar kent. Muzikaal ondersteund door de prima spelende Belgische coverband ‘De Spikes’ werd dit een van de hoogtepunten van ons jubileum.
      Het hele weekend speelde zich af in of rond het Vitusgebouw, langs deze weg wil ik dan ook Marita, Erik en al hun medewerkers een pluim geven voor de perfecte organisatie. Zaterdagavond laat alles opruimen om de volgende ochtend al weer een uitgebreide brunch op tafel te hebben; tomeloze energie dat team!
      Het weekend werd zondagmiddag afgesloten met de wielerronde, een oude Blaricumse traditie die in ere is hersteld en samen met de Moeke Spijkstra Wielerclub is georganiseerd. De vrijwilligers van onze Oranje Vereniging hebben het halve dorp afgezet, op sommige plaatsen bomen en palen zelfs met matrassen beschermt, om dit mogelijk te maken. Wellicht is dit een item wat we jaarlijks eind mei terug gaan zien? 

      Op naar de volgende 80 jaar OVB met waarschijnlijk een nieuwe Koning of Koningin, een ander bestuur maar hopelijk met hetzelfde Blaricum en trotse Blaricummers.

Namens het bestuur van Oranje Vereniging Blaricum,

Paul Kaarsgaren

Video OVB 80 jaar »