Blaricumse volksspelen

21 augustus 2024 | 13.30 - 17.00 uur

13.30 uur: op het Oranjeweitje aan de Torenlaan
Traditiegetrouw sluiten de volksspelen de inbreng van de Oranje Vereniging aan de Blaricumse kermis waterrijk af. Hopelijk onder dezelfde mooie weersomstandigheden als in 2019. Deze gezellige en spannende middag is alleen maar mogelijk door de al jarenlange geweldige samenwerking met de onvolprezen Blaricumse Vrijwillige Brandweer.

Handicaprace

21 augustus 2024 | 13.30 - 17.00 uur

13.30 uur: op het Oranjeweitje aan de Torenlaan
De handicaprace wordt geheel door de Vrijwillige Brandweer in grote geheimzinnigheid bedacht en uitgetest. De laatste jaren wordt er gewerkt met een thema. Wat dat dit jaar gaat worden? Dat weet nog bijna niemand, maar het zal vast weer een pakkend onderwerp zijn.

Touwtrekken

21 augustus 2024 | 13.30 - 17.00 uur

13.30 uur: op het Oranjeweitje aan de Torenlaan
Het touwtrekken blijft een onmisbaar element op deze waterrijke middag. Uit de wijde omgeving komen deelnemers en toeschouwers op dit spektakel af. Als je wint
in Blaricum, komt de naam van je ploeg op de mooie ‘Gebroeders v.d. Heiden-wisselbeker’. Verleden jaar was dat: ‘De Stippen’. Bij de dames ging, na een zeer spannende competitie, de ploeg met de mooie naam ‘All Star Ladies’ er met de wisselbeker vandoor die beschikbaar is gesteld door Stal Nooitgedacht.
Touwtrek-teams kunnen zich vooraf HIER INSCHRIJVEN

Kindertouwtrekken

21 augustus 2024 | 14.30 - 15.30 uur

Tussen 14.30 en 15.30 uur op het Oranjeweitje.
Al verschillende jaren wordt er voor de kinderen het kindertouwtrekken georganiseerd. De jeugd van 0 tot 12 jaar mag dan op het veld, de ene keer tegen elkaar, de andere keer tegen een machine of trekker trekken. Dit hebben we ooit gedaan om de kinderen al zo vroeg mogelijk het gevoel te geven van ‘je hoort erbij’. Waar tegen ze gaan trekken is nog een vraag, maar wel zeker is dat iedere deelnemer een mooie medaille krijgt omgehangen.

Kermis in Blaricum Dorp op woensdag 21 augustus 2024 van 14.00 tot 24.00 uur

De draaimolen, de octopus, de botsauto’s, alles is er weer in ons dorp om groot en klein te vermaken. De kinderen mogen ballen gooien of touwtje trekken en sluiten de avond af met een ijsje of suikerspin. De groten schieten voor een foto bij de schiettent of laten hun spierballen werken bij de Kop van Jut en brengen later op de avond een bezoek aan het Vitus, Moeke Spijkstra of d’Ouwe Tak waar iedere avond live muziek aanwezig is.