Koningsdag in Blaricum

Koningsdag in Blaricum

De Blaricummerie is een evenement op Koningsdag met heel veel marktkramen in het oude dorp, de kindervrijmarkt, live muziek en demonstraties op diverse podiums, een spectaculaire klimwand en leuke kinderattracties! Dit alles maakt Blaricum één van de gezelligste plaatsen om Koningsdag te vieren.

Bekijk de 'Afbeelding galerij' van Koningsdag 2024

Het was gezellig druk in het dorp en alle activiteiten werden goed bezocht. De Kindervrijmarkt is altijd weer een feest om mee te maken en wat werden er mooie spullen door de kinderen aangeboden. Of alles verkocht is, weten we niet maar de meeste kinderen hadden goede zaken gedaan. In de Blaercom kon op tv worden gekeken naar de koninklijke familie onder het genot van een heerlijke oranje-soes. De Blaricummerie, de gezellige markt in het hart van het dorp is altijd een succes. Op het Kinderplein konden kinderen zich laten schminken, spelletjes doen of gebruikmaken van het springkussen en de ballenbak. Allemaal gratis. Live muziek werd verzorgd door de band Sixpack en Topsy Turvy. De dansvoorstellingen van Guys & Dolls waren voor veel omstanders zo onweerstaanbaar dat ze wel moesten meedansen.
De foto's zijn gemaakt door Gerrit Roodhart.

08.30 - 13.00 uur. Op Koningsdag mag de Kindervrijmarkt niet ontbreken. Langs de route Middenweg - Schoolstraat kun je na 06.30 uur je spullen uitstallen. Verkoop hier je ‘oude’ speelgoed of ga zelf op zoek naar ‘koopjes’.

Spelregels Kindervrijmarkt:

  • De Kindervrijmarkt is alleen bestemd voor kinderen die hun spullen op kleedjes verkopen.
  • Alleen in de aangewezen straten; deze worden met een oranje lijn op de grond gemarkeerd.
  • In verband met de veiligheid, opbouw na 06.30 uur.
  • De Kindervrijmarkt is van 08.30 uur tot 13.00 uur.
  • Na 13.00 uur mag er niet verhuisd worden naar de Blaricummerie.
  • Grondplek: maximaal 2 meter breed.
  • Niet gebruikmaken van kledingrekken, kramen of schragen.
  • Na afloop alle onverkochte spullen en afval mee naar huis nemen.

10.30 - 14.30 uur. Het Kinderplein is dit jaar wederom op het grasveldje aan de Dorpsstraat tegenover Kruidvat. Hier kun je behendigheidsspelletjes doen, geschminkt worden, stokkenvangen, op het springkussen spelen, in de ballenbak enz. Ook vind je hier de Koninklijke Kinder Knutsel tent waar je leuke dingen kunt maken.
Alle kinderactiviteiten zijn GRATIS.

Live-music op het podium bij de muziektent.

11.00-11.45
Djembegroep Nakupenda LeBiKa
Nakupenda Lebika bestaat uit een groep van 8 enthousiaste muzikanten uit Eemnes, die als hobby djembé spelen hebben. Zij verzorgen optredens en workshops voor scholen, kinderfeesten en verjaardagen tot 30 personen. De Tanzaniaanse Mwajuma Kitano geeft hen les op de donderdagavond.
Heb je interesse? Inlichtingen: tel: 0622875564.

 _____________________________________________

Burgemeester Barbara de Reijke

12.00-12.05
Op het podium bij de muziektent zal de burgemeester van Blaricum, Barbara de Reijke, een felicitatieboodschap uitspreken.

Live-music op het podium bij de muziektent.

11.45-12.30 • 14.30-15.30
Guys & Dolls

Rock & Roll dansen staat bij veel mensen hoog op het verlanglijstje. De swingende muziek van o.a. Elvis Presley, Bill Haley, Gene Vincent & Chuck Berry nodigt uit om lekker samen te dansen.
Jan & Linda van Guys & Dolls hebben hun sporen ruimschoots verdiend als leden van het Amsterdamse Rock & Roll Showteam “JIVE 55”. Dolgraag willen zij hun liefde en passie voor deze dansmuziek met anderen delen.
See You Later Alligator!

Live-music op het podium bij de muziektent.

12.30-14.30
Sixpack
Sixpack bestaat uit 6 muzikanten die allen al meer dan 35 jaar podiumervaring hebben in diverse bands. Het repertoire bestaat uit covers; de meeste uit de jaren 60 en 70 variërend van The Eagles tot The Stones en van Robert Palmer tot Eric Clapton. Ook een klein aantal Nederlandstalige nummers wordt niet geschuwd.(o.a. De Dijk). Plezier staat bij ons voorop onder het motto; muziek verbindt! Sixpack staat altijd garant voor een feestje van herkenning.
In Blaricum op Koningsdag is het inmiddels de derde keer in successie dat we op het podium staan. Dus, zin in lekkere muziek? Kom dan vooral even langs, neem een drankje en feest met ons mee!

Live-music op het podium bij de muziektent.

15.30-17.30
Band Topsy Turvy
Topsy Turvy bestaat al vanaf 1994 en laat je swingen van de eerste tot de laatste minuut met een gezonde mix van muziekstijlen die met veel enthousiasme worden gebracht! In een bezetting van tien enthousiaste bandleden, inclusief drie blazers, is er ook echt sprake van entertainment. De twee zangeressen en zanger laten jouw favoriete swingnummers tot leven komen.