OVB jaaragenda 2023

KONINGSDAG 2023
• donderdag 27 april

KERMISWEEK BLARICUM 2023
zaterdag 19 augustus
zondag 20 augustus
maandag 21 augustus
dinsdag 22 augustus
woensdag 23 augustus

SINTERKLAAS IN BLARICUM
zaterdag 18 november

Alle vermelde activiteiten vinden plaats ONDER VOORBEHOUD van de dan geldende maatregelen i.v.m. het corona-virus.

* Blaricum, 15 augustus 1939 – † Hilversum, 4 oktober 2022

Op de eerste maandag van deze herfstmaand oktober ging er een schok door heel Blaricum. Henk Eggenkamp is overleden luidde de boodschap. Vol ongeloof werd er gereageerd. Velen hadden hem nog gezien en gesproken bij de ‘Dag van het Werkpaerd’. Henk die rustige, kalme en hulpvaardige man, kan gewoon niet gemist worden. Niet door zijn kinderen en kleinkinderen, maar ook niet door de vele verenigingen waar hij altijd zonder een wanklank, altijd bereid was te helpen met hand-en-spandiensten.

De Oranje Vereniging Blaricum is organisator van diverse Blaricumse evenementen: Koningsdag, het Vuurwerk, de Blaricumse Kermisweek en de Sinterklaasintocht. Mede door steun van onze leden is onze vereniging in staat jou veel gezelligheid te bieden en houden wij oude tradities, zoals het ringsteken en touwtrekken, in stand. Alle activiteiten worden mogelijk gemaakt met de hulp van de vele vrijwilligers waarop wij een beroep mogen doen en waar wij bijzonder blij mee zijn.

De Oranje Vereniging Blaricum is op zoek naar geschikte en enthousiaste kandidaten voor de volgende functies:

• Voorzitter
• Secretaris
• Algemene bestuursleden

Bevrijdingsdag 2022

Tijdens de Blaricumse Bevrijdingsdagen organiseerde het Burgercomité Blaricum met medewerking van o.a. de OVB en het Activiteitenfonds Blaricum op donderdag 5 mei 2022 van 13.00 - 15.30 uur een Meet & Greet lunch op het Oranjeweitje. Samen lunchen en wat drinken om elkaar te ontmoeten. Voor onze Oekraïnse gasten was de lunch gratis. De andere bezoekers konden tegen een kleine vergoeding genieten van deze lunch.
Oekraïnse vrouwen waren tot vroeg in de morgen druk geweest met het maken van soep en lekkere hapjes in de keuken van de Blaercom die deze ruimte ter beschikking had gesteld. Voor de kinderen waren er gratis diverse spelletjes. De muziek werd verzorgd door Duo Request en Harold Roso. Het was een zeer geslaagde middag. Bekijk de afbeelding galerij met foto's gemaakt door Gerrit Roodhart.