Vossenjacht Solexen 2024

18 augustus 2024 | 11.30 uur

12.00 uur: op het Oranjeweitje aan de Torenlaan
Dit jaar kunnen we op zondagmiddag weer genieten op het Oranjeweitje van de verschillende hoogstaande acts die de deelnemers aan de traditionele Vossenjacht voor Solexen voor ons in petto hebben. Het thema voor dit jaar is:
‘Zoek het lekker zelf uit, mij niet bellen!’
De Vossenjacht wordt gereden door onze mooie omgeving. Onderweg worden er op diverse locaties een aantal opdrachten uitgevoerd waaronder dit jaar meerdere op het ‘Oranjeweitje’.
Vooraf inschrijven is noodzakelijk.

Download het inschrijfformulier
onderaan dit artikel.

In 2023 werden de prijzen gewonnen door: ‘Het volk van de Woensberg’, zij werden winnaar van de ‘Bert Smit bokaal’ voor de origineelste uitbeelding van het thema. ‘Blaricums Rijk(dom) Naerdincklant’ wonnen de ‘Haarstudio5 beker’, omdat zij 1e werden bij de Vossenjacht. We kijken nu al uit naar de mooie combinaties waarmee de rivaliserende groepen mee voor de dag zullen komen. De groepen mogen zich voor vertrek naar de verschillende locaties, presenteren aan het publiek.We hopen dat de weergoden ons dit jaar weer goed gezind zullen zijn en het Oranjeweitje lekker vol loopt met publiek dat deze middag ook kan genieten van het optreden van de Nederlandstalige zanger Mike Angelo.

Wij als organisatie willen jullie erop attenderen dat sinds 1 januari 2023 er een helmplicht is voor blauwe kentekens (wij hebben het thema hierop proberen aan te passen).

We hebben vorig jaar gemerkt dat er behoefte was aan een groepspresentatie. Dit jaar gaan wij dit faciliteren met de kanttekening: De presentatie mag maximaal 5 minuten duren.

Ook willen we jullie mededelen dat alle toebehoren van de versieringen (zoals karretjes ect.) mee moeten tijdens de hele vossenjacht, dus ze mogen niet meer achtergelaten worden op het veld.

Inschrijven
Ook heeft de organisatie het inschrijfformulier aangepast. Zodat je per groep 1 inschrijfformulier hoeft in te vullen.
Lever het inschrijfformulier uiterlijk vóór 8 augustus 2024. Organisatorisch scheelt het ook veel tijd, want er doen namelijk gemiddeld zo’n 100 solexrijders mee. We willen graag die dag om 12 uur beginnen en daarom is inschrijven op de zondagochtend geen optie en helaas:
Niet op tijd ingeschreven; geen deelname mogelijk!!

Op deze wijze hopen wij als organisatie dat het begin van de middag soepel zal verlopen.
Let op, als je de inschrijving via de mail doet, zorg dan dat de inschrijving wel ondertekend is.

Wij verheugen ons nu al op de Vossenjacht voor Solexen en graag tot zondag 18 augustus 2024 om 11.30 uur op het ‘Oranjeweitje’.

Lever het inschrijfformulier, wat onderaan deze pagina is te downloaden, voor 6 augustus 2024 bij Marian Post-Bakker, Eerste Molenweg 4 1261 TD Blaricum of per mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

VOORLOPIG programma Solex Vossenjacht:
11.30 uur - Verzamelen Solexen op het Oranjeweitje
12.00 uur - Start Vossenjacht
15.30 uur - Einde Vossenjacht op het Oranjeweitje
16.00 uur - Eindspel
Aansluitend bekendmaking originaliteitsprijs

De Oranje Vereniging dringt er bij de deelnemers van de Vossenjacht met klem op aan geen alcohol te gebruiken tijdens de toertocht van de Vossenjacht. Denk aan de veiligheid van anderen en aan die van uzelf.

De solexenwerkgroep

Keuring versierde fietsjes »